Knäskydd efter skada på korsband

Bland de som drabbas av skador på främre korsbanden är det cirka hälften som behöver åtgärdas med operation. Den andra hälften kan uppnå bättre stabilitet och rehabilitera sig med hjälp av sjukgymnastik och användning av ett bra knästöd.

En skada i korsbandet leder till instabilitet i knäleden. Denna instabilitet ökar risken för att ytterligare skador uppkommer i knät (menisk, brosk och andra ledband). Det kan därför vara en god idé att stabilisera knät med ett knäskydd i väntan på utredning och eventuell operation. Den som genomgått en operation kan också behöva använda skydd. Några behöver specialanpassade aktivortoser medan en del räcker det med ett knäskydd i rätt storlek.

Knäskydd som stabiliserar och aktiverar knät

Här på Sportskydd.com kan du välja mellan ett par olika knästöd/knäskydd, som dels stabiliserar knäleden men också aktiverar den. Det sker genom en kombination av kompression och en elastisk pelott. Denna kombination verkar smärtlindrande och motverkar svullnad. Beroende på vilken grad av skada och smärta du upplever finns det skydd för olika skadenivåer. Om du har mycket ont och är orolig för att skadan är allvarlig bör du alltid kontakta sjukvården så fort som möjligt.

Har du frågor om våra knäskydd, kontakta oss på -> kundservice@sportskydd.com.