Allmänna villkor

Tillämpning och konsumentskydd

De här Allmänna villkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Revenues AB, organisationsnummer 556835-8013, nedan kallat ”Sportskydd.com”. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på www.Sportskydd.com.

Priser och avgifter

De priser som anges på www.sportskydd.com anges inklusive mervärdesskatt (moms). Särskilda avgifter tillkommer för fakturaupplägg, paket som beställs mot Postförskott/Efterkrav samt för outlösta paket.

Upprättande av avtal om köp

Sportskydd.com varor beställs på www.sportskydd.com. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av Sportskydd.com via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa Villkor. Sportskydd.com ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. I dagsläget kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress i Sverige.

Leverans

Sportskydd.com använder följande fraktalternativ:

  • Varubrev, för mindre försändelser som kan lämnas i brevlåda
  • Paket, varorna skickas till närmaste utlämningsställe. När paketet finns för uthämtning skickas ett sms med information om löpnummer och pinkod till det mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID handling uppvisas.

 

Normal leveranstid är 2-4 arbetsdagar från det att Sportskydd.com har bekräftat din beställning via e-post. Om produkten ingår i beställningssortimentet är leveranstiden maximalt 14 dagar.
Om en försändelse mot förmodan blir försenad kommer du kontaktas av kundtjänst. Givetvis har du då också alltid rätt att häva köpet.

Outlösta Paket/Försändelser

Paket som inte har hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till Sportskydd.com. Om detta sker debiteras du en avgift på 399 kr (SEK) för kostnader hänförliga till Sportskydd.com administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Ångerrätt

Du som konsument har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp ska du använda vår nedladdningsbara retursedel. Sportskydd.com har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt. Ångerrätten gäller under förutsättning att varan hålls i väsentligen oförändrat skick.

Reklamation

Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Sportskydd.com eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Sportskydd.com har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Sportskydd.com ska göras inom skälig tid, dock senast inom en månad. Vid reklamation, använd den nedladdningsbara retursedeln. Sportskydd.com har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

Retur

Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Varan ska vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar och manualer ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.
Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant.
För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Sportskydd.com rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.
Sportskydd.com bekostar en retur per försändelse.

Mer information om Retur & Reklamation

Transportskador

Sportskydd.com ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid, dock senast inom en månad. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Sportskydd.com rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar Sportskydd.com kundtjänst.

Betalning

Sportskydd.com erbjuder tre olika betalningsalternativ, Fakturabetalning, Delbetalning eller Postförskott/Efterkrav. Samtliga betalningar sker med Sportskydd.com PCI-certifierade samarbetspartner - Klarna.

Faktura

Faktura skickas via e-post. Betalning mot Faktura ska ske inom fjorton (14) dagar från fakturadatum. Vid betalning mot Faktura krävs att du är folkbokförd på den adress som angivits i din beställning. Varorna levereras fraktfritt.

Dela upp betalning

Du kan som kund även handla mot Delbetalning. Som kund kan du välja att betala 1/24:e del av totalbeloppet dock minst 50 kr (SEK) per månad, alternativt så kan du delbetala till en fast månadskostnad i de fall beloppet överstiger 1000 kr (SEK). En aviavgift på 29 kr (SEK) samt uppläggningsavgift tillkommer. För 3 månader - 95 kr, för 6 månader - 195 kr, samt för både 12 och 24 månader - 295 kr. Givetvis finns alltid möjligheten att betala hela beloppet på en och samma gång. Kontroll av kreditvärdighet görs och krävs för godkännande

Kontantbetalning mot Postförskott/Efterkrav

Betalning mot Postförskott/Efterkrav sker när paketet hämtas ut på det valda utlämningsstället. Postförskott/Efterkrav betalas kontant alternativt med betalkort. En avgift på 91 kr (SEK) tas ut i samband med betalning mot Postförskott/Efterkrav.

Force Majeure

I händelse av omständigheter som står utanför Sportskydd.com skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska Sportskydd.com förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Sportskydd.com rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Personuppgifter

Sportskydd.com ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen. Genom godkännande av köpeavtalet med Sportskydd.com samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, möjliggöra uppdatering av din orderstatus samt för utskick av erbjudanden från Sportskydd.com, eller Sportskydd.com samarbetspartners, genom sms, e-mail eller annan direktreklam. Som kund kan du ta del av de sparade uppgifter, ändra dem eller be om radering. Du kan också när som helst ta tillbaka ditt samtycke till att få erbjudanden. 

Pris- och Produktinformation

Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig Sportskydd.com rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Sportskydd.com inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

Omdömen

Genom att lämna omdömen kring produkter på Sportskydd.com ger du också Sportskydd.com rätten att publicera dem på Sportskydd.com samt i andra kanaler och medier. Sportskydd.com förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

Övrigt

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.
För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med Sportskydd.com kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på www.sportskydd.com.