Mest sålda produkter

Knäskydd efter skada på korsband

Bland de som drabbas av skador på främre korsbanden är det cirka hälften som behöver åtgärdas med operation. Den andra hälften kan uppnå bättre stabilitet och rehabilitera sig med hjälp av sjukgymnastik och användning av ett bra knästöd.

En skada i korsbandet leder till instabilitet i knäleden. Denna instabilitet ökar risken för att ytterligare skador uppkommer i knät (menisk, brosk och andra ledband). Det kan därför vara en god idé att stabilisera knät med ett knäskydd i väntan på utredning och eventuell operation. Den som genomgått en operation kan också behöva använda skydd. Några behöver specialanpassade aktivortoser medan en del räcker det med ett knäskydd i rätt storlek.

Knäskydd som stabiliserar och aktiverar knät

Här på Sportskydd.com kan du välja mellan ett par olika knästöd/knäskydd, som dels stabiliserar knäleden men också aktiverar den. Det sker genom en kombination av kompression och en elastisk pelott. Denna kombination verkar smärtlindrande och motverkar svullnad. Beroende på vilken grad av skada och smärta du upplever finns det skydd för olika skadenivåer. Om du har mycket ont och är orolig för att skadan är allvarlig bör du alltid kontakta sjukvården så fort som möjligt.

Har du frågor om våra knäskydd, kontakta oss på -> kundservice@sportskydd.com.

Relaterade produkter

GenuTrain P3
Knäskydd vid t.ex. löparknä eller hopparknä.
1 699 kr
GenuTrain A3
Knäskydd för behandling vid artros.
1 699 kr
GenuTrain
Knäskydd för avlastning och stabilisering av knä.
1 199 kr

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram