Mest sålda produkter

Unloader One SmartDosing

Össur
Össur
Unloader One SmartDosing

Många lider i onödan av knäsmärtor till följd av osteoartrit (OA; knäartros), en degenerativ ledsjukdom som kännetecknas av nedbrytning av det brosk som tar upp belastningen från benen i knäet.

Unloader One är en ytterst effektiv, noninvasiv lösning, som enligt kliniska studier ger minskad smärta och ökad aktivitet. 

Den nya Unloader One med SmartDosing har teknik från Boa Technology vilket innebär att brukaren enkelt,

med en hand snabbt kan justera de dubbla DFS-banden (Dynamic Force Straps) och därigenom själv välja lämplig avlastningsnivå. Unloader One med SmartDosing är en bekväm och lätt lågprofilsortos med överlägsen avlastningskapacitet. Den nya modellen har som tidigare Össurs kliniskt prövade trepunktsstöd med dubbla DFS-band. Banden kan nu enkelt finjusteras med SmartDosing. Färgkodade snabblås gör ortosen enkel att ta på och av. Flexibla skal och foder med andasfunktion och beläggning av Össur Sensil Silicone innebär ökad komfort och minskad glidning, vilket leder till bättre patientacceptans.

 

Indikationer

•  Mild till grav ensidig knäledsartros

•  Ensidiga knätillstånd som kräver avlastning, t.ex. brosktransplantation (mikrofrakturering/ stamcellstransplantation), menisksutur, avaskulär nekros, osteokondrit (OCD), benmärgslesioner

Dynamisk

Två DFS-band (Dynamic Force Straps) avlastar den skadade sidan i knät och hindrar att ortosen roterar på benet. Banden tvingar knäet i varus-/valgusställning och avlastar därmed de skadade ledytorna samt ger maximal smärtlindring när den behövs som mest – vid belastning. 

Säker

Det dynamiska trepunktsstödet avlastar den skadade sidan (knäets insida eller utsida) och reducerar märkbart smärtan samt ger självförtroende och tillåter patienten att höja aktivitetsnivån.

Testad

Ett flertal kliniska studier visar att Unloader-konceptet ger effektiv avlastning av den skadade sidan, lindrar smärta, förbättrar funktionen och reducerar fortsatta ledskador.

Polstring

Tibial Sensil®  silikonbelagd polstring med andasfunktion hindrar ortosen från att glida. Unloader One med SmartDosing™ har lårpolstring i sämskskinn för ökad komfort.

Dynamisk avlastning

Det unika systemet gör det möjligt för brukaren att ställa in avlastningsnivån exakt enligt en synlig skala. Inställningen är repeterbar. SmartDosing gör ortosen enklare att använda och tillåter finjustering av avlastningskraften. Brukaren får därigenom ökad kontroll över smärthanteringen. Ortosen fördelar belastningen jämnare och justeringsratten kan nås genom kläderna.

Snabblås

Färgkodat, ergonomiskt snabblås med hävstångseffekt förenklar på- och avtagning utan besvärlig justering av band.

Komfort

Fukttransporterande polstring i förening med perforerat lättviktsskal håller brukaren torr och sval vid användning.

Låg profil

Flexibel skena med låg profil som följer patientens anatomi gör det möjligt att använda ortosen under kläderna.

Enkel att ta på och av

Numrerade, vändbara band med snabblås för enkel initial inställning av ortosen samt för byte av banden utan verktyg.

 

Storlekstabell Unloader One

 

 

 Artnr: Benämning: Delbetalning. Pris: Antal:
Välj storlek och/eller utförande ovanför för att se pris på produkten.

Produkten säljes endast via mottagningen. Ta kontakt för mer information.

Tillbaka

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram