Mest sålda produkter

OmoTrain

Bauerfeind
Bauerfeind
OmoTrain

OmoTrain är ett axelskydd som avlastar och centrerar glenohumeralleden och förbättrar axelledens styrning. Genom en kombination av kompression och en viskoelastisk pelott s.k ”delta pelott” aktiveras skulderleden.

Pelotten som kan justeras individuellt, ger en målinriktad kompression och vid rörelse masserar denna skuldrans mjukdelar. Axelskyddet är anatomiskt format för en perfekt passform på skuldra och arm.

Material: OmoTrain är tillverkad helt i mikrofiber, vilket gör att den andas, släpper igenom fukt och värme och är därmed bekväm att bära hela dagen.

Skötselråd: Maskintvätt 40° med fintvätt, ej sköljmedel eller torktumling.

Indikationer: 

  • Artros
  • Postoperativ irritation
  • Posttraumatiskt

 

Storlekar: OmoTrain finns i storlekarna 0-6 och kan användas både på höger och vänster skuldra. Mät omfånget på din överarm för att se vilken storlek som passar dig.Artnr: Benämning: Delbetalning. Pris: Antal:
Välj storlek och/eller utförande ovanför för att se pris på produkten.

Tillbaka

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram