Mest sålda produkter

MalleoTrain S

Bauerfeind
Bauerfeind
MalleoTrain S

MalleoTrain S är en aktivortos för förbättrad fotledsstabilitet och extra säkerhet under idrottsutövande och fysisk aktivitet. MalleoTrain S är ett professionellt alternativ till tejpning och medför större flexibilitet då användaren själv, genom bandsystemet, kan justera hur mycket stabilitet som önskas. 

Fotledsortosen är stickad helt i mikrofiber och ger en kompression som motverkar svullnader och utgjutningar samt påskyndar tillbakagången av dessa. Integrerat i ortosen finns ett semielastiskt band som lindas kring ankeln i ett klassiskt 8-mönster och som stabiliserar foten och motverkar supination och pronation. Produken är mycket enkel att ta på och justera för användaren.

Material: Mikrofibern gör att fukt och värme avleds och att MalleoTrain S är behaglig att använda även under längre perioder. Ortosen är anatomiskt formad och passar i de flesta skor.

Skötselråd: Maskintvätt 40° med fintvätt, ej sköljmedel eller torktumling

Indikationer:

  • Ledbandsinstabilitet
  • Postoperativ rehabilitering
  • Lindriga sträckningar och stukningar
  • Supinationsprofylax (särskilt under idrottsutövande)

 

Storlekar: MalleoTrain S finns i storlekarna 1-6 samt i höger- och vänsterutförande. Mät omkretsen på din fotled för att ta reda på vilken storlek du behöver.

MalleoTrain S storlekarArtnr: Benämning: Delbetalning. Pris: Antal:
Välj storlek och/eller utförande ovanför för att se pris på produkten.

Tillbaka

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram