Mest sålda produkter

MalleoTrain Plus

Bauerfeind
Bauerfeind
MalleoTrain Plus

MalleoTrain Plus är en aktivortos för förbättrad fotledsstabilitet och extra säkerhet under idrottsutövande och fysisk aktivitet. Fotledsortosen är stickad helt i mikrofiber och ger en kompression som motverkar och minskar svullnader. Integrerat i ortosen finns ett semielastiskt band vilken lindas kring ankeln i ett klassiskt 8-mönster och som stabiliserar foten och motverkar supination och pronation. Integerat i ortosen finns även två viskoelastiska pelotter för målinriktad tryckavlastning kring malleolerna.

MalleoTrain Plus är ett professionellt alternativ till tejpning och medför större flexibilitet då användaren själv, genom bandsystemet, kan justera hur mycket stabilitet som önskas. MalleoTrain plus passar för den avändare som har ett högre behov av stabilitet och smärtlindring än vad som ges av MalleoTrain eller MalleoTrain S.

Produken är mycket enkel att ta på och justera för användaren. Mikrofibern gör att fukt och värme avleds och att MalleoTrain Plus är behaglig att använda även under längre perioder. Ortosen är anatomiskt formad och passar i alla skor.

Skötselråd: Maskintvätt 40° med fintvätt, ej sköljmedel eller torktumling

Indikationer:

  • Kroniska, posttraumatiska, eller postoperativa irritationer av mjukdelarna i fotledsområdet.
  • Tidig funktionell behandling av ledbandssträckningar i övre respektive nedre fotleden.
  • Ledbandsinsufficiens/ Svaga ledband
  • Postoperativ rehabilitering

 

Storlekar: MalleoTrain Plus finns i storlekarna 1-6 samt i höger- och vänsterutförande. Ta ett omkretsmått strax ovanför fotknölen och använd tabellen för att hitta din storlek på fotledsskyddet.

Storlekar MalleoTrain Plus (Bauerfeind)


Artnr: Benämning: Delbetalning. Pris: Antal:
Välj storlek och/eller utförande ovanför för att se pris på produkten.

Tillbaka

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram