Mest sålda produkter

GenuTrain P3

Bauerfeind
Bauerfeind
GenuTrain P3

GenuTrain P3 är ett stödjande knäskydd som kan användas vid t.ex. löparknä eller hopparknä. Skyddet stabiliserar och aktiverar knäet genom en kombination av kompression och en viskoelastisk pelott. Kompressionen i kombination med pelotten minskar och motverkar svullnad, vilket därmed även verkar smärtlindrande.

Integrerat i ortosen finns även en viskoelastisk pelott för målinriktad tryckavlastning kring knäskålen, längs med denna löper även en förstärkning som förhindrar att knäet går ur led. På utsidan av ortosen finns ytterligare en pelott placerad för att ge tryckavlastning på utsidan av knäet.

Material: GenuTrain P3 är tillverkad helt i mikrofiber vilket gör att den andas, släpper igenom fukt och värme och därmed är bekväm att bära hela dagen. Skyddet är anatomiskt formad för en perfekt passform på benet och området i knävecket är specialstickat för att motverka veckbildning, skavsår och irritation.

Skötselråd: Maskintvätt 40° med fintvätt, ej sköljmedel, ej torktumling

Indikationer:

  • Främre knäsmärta
  • Patellaluxation (då ditt knä gått ur led)
  • Löparknä
  • Hopparknä
  • Efter knäoperation
  • Smärta över och under knäskålen
  • Instabilitet

Storlekar: GenoTrain P3 finns i storlekarna 1-6 samt i höger- och vänsterutförande. För att ta reda på vilken storlek som passar just dig behöver du mäta omkretsen på ditt ben på två olika ställen - nedre delen av låret samt övre delen av vaden.

Måttabell för GenuTrain P3 knäskydd


Artnr: Benämning: Delbetalning. Pris: Antal:
Välj storlek och/eller utförande ovanför för att se pris på produkten.

Tillbaka

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram