Mest sålda produkter

GenuTrain A3

Bauerfeind
Bauerfeind
GenuTrain A3

Aktivortos för komplex behandling vid artros. GenuTrain A3 stabiliserar och aktiverar knäet genom en kombination av kompression och en viskoelastisk pelott. Kompressionen i kombination med pelotten reducerar och motverkar svullnad och har därför ocls¨em smärtlindrande effekt.

Integrerat i ortosen finns även en viskoelastisk pelott för målinriktad tryckavlastning av typiska besvärsområden vid artros. Den viskoelastiska pelotten är täckt med noppor för extra kraftfull friktionsmassage. Integrerat i pelotten sitter även en förstärkning för korrektion av knäskålens rörelse.

Material: GenuTrain A3 är tillverkad helt i mikrofiber vilket gör att knäskyddet andas, släpper igenom fukt och värme och därmed är bekväm att bära hela dagen. Skyddet är anatomiskt formad för en perfekt passform på benet och området i knävecket är specialstickat för att motverka veckbildning, skavsår och irritation.

Skötselråd: Maskintvätt 40° med fintvätt, ej sköljmedel eller torktumling

Indikationer:

  • Artros
  • Patellaluxation (då ditt knä gått ur led)
  • Knäsmärtor vid funktionell instabilitet till följd av muskulär obalans
  • Problem med ligamentsfästen
  • Posttraumatiskt och postoperativt
  • Instabilitet

 
 

Storlekar: GenuTrain A3 finns att köpa i storlekarna 1-6 samt i höger- och vänsterutförande. För att ta reda på vilken storlek som passar just dig behöver du mäta omkretsen på ditt ben på två olika ställen. Nedre delen av låret, 14 cm upp från knäskålen samt övre delen av vaden, 12 cm ner från knäskålan.

Storlekstabell GenuTrain A3
Artnr: Benämning: Delbetalning. Pris: Antal:
Välj storlek och/eller utförande ovanför för att se pris på produkten.

Tillbaka

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram