Mest sålda produkter

GenuTrain

Bauerfeind
Bauerfeind
GenuTrain

GenuTrain är ett knäskydd som stabiliserar och aktiverar knäet genom en kombination av en målinriktad kompression och en viskoelastisk pelott i området runt knäskålen samt över menisken.

Knäortosen är ett utav världens mest sålda och den stadgar upp och komprimerar skönt runt knäet. Kompressionen i kombination med pelotten reducerar och motverkar svullnad och verkar därmed även smärtlindrande. 

Material: GenuTrain är tillverkad helt i mikrofiber vilket gör att den andas, släpper igenom fukt och värme och därmed är bekväm att bära hela dagen. Knäskyddet är anatomiskt formad för en perfekt passform på benet och området i knävecket är specialstickat för att motverka veckbildning, skavsår och irritation.

Skötselråd: Maskintvätt 40° med fintvätt, ej sköljmedel eller torktumling.

Indikationer:

  • Menisksmärta
  • Smärta över/under knäskål
  • Överansträngning
  • Lätt instabilitet i knäet
  • Artros/artrit
  • Slappa ligament
  • Generell diffus knäsmärta

 

Storlekar: GenuTrain finns i storlekarna 0-7 och kan användas på både höger och vänster ben. För att ta reda på vilken storlek som passar just dig behöver du mäta omkretsen på ditt ben på två olika ställen. Nedre delen av låret, 14 cm upp från knäskålen samt övre delen av vaden, 12 cm ner från knäskålan.

GenuTrain storlekstabell

Artnr: Benämning: Delbetalning. Pris: Antal:
Välj storlek och/eller utförande ovanför för att se pris på produkten.

Tillbaka

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram