Mest sålda produkter

GenuPoint

Bauerfeind
Bauerfeind
GenuPoint

GenuPoint - avlastning för schlatter eller hopparknä

Stödet reducerar belastningen på knäskålssenan under knäskålen, och lindrar även smärta i främre delen av knät, samt motverkar känslan av begränsad rörlighet. GenuPoint är det perfekta knäskyddet för tex. ungdomar med schlatter- besvär och även för så kallade hopparknän då det avlastar knäskålsenan (patellan) GenuPoint stöder och styr patellar senan samtidigt som den avlastar.

Det smala, anatomiskt utformade stödet sitter nedanför knäskålen och ger avlastning tack vare den speciella funktionen med tryckpunkter. Det mjuka stickade materialet är elastiskt i endast en riktning, vilket ger en säker passform och maximal rörelsefrihet. Trycket från stödet kan regleras med det steglösa kardborrebandet. GenuPoint kan användas för både höger och vänster knä. Det smala stödet är anatomiskt format och placeras direkt under knäskålen.

En speciell pelott med fyra gelliknande tryckpunkter har inkorporerats i det stickade materialet. Dessa tryckpunkter ger en riktad verkan kring området runt knäskålssenan och har en avlastande effekt. Varje tryckpunkt är försedd med noppor som ger en lugnande massage i samband med rörelse. De två inre tryckpunkterna styr och stöder senan under belastning. De yttre tryckpunkterna stimulerar och ökar den egna kroppsuppfattningen vilket ger en ökad ledfunktion i knät och en snabbare muskelaktivering.

Det stickade materialet i GenuPoint är elastiskt i endast en riktning. Detta gör att den håller knät på plats vid aktivitet och samtidigt har en perfekt passform. Tack vare kardborrebanden på vardera sida, så kan GenuPoint spännas fast på ett enkelt sätt, och samtidigt kan kompressionen och trycket av pelotten anpassas efter individuellt behov.

Skötselråd: Maskintvätt 40° med fintvätt, ej sköljmedel eller torktumling.

Indikationer:

•   Schlaterbesvär
•   Smärta över/under knäskål
•   Överansträngning
•   Hopparknä
•   Pattelabesvär

 Storlekstabell:

 

 
Artnr: Benämning: Delbetalning. Pris: Antal:
Välj storlek och/eller utförande ovanför för att se pris på produkten.

Tillbaka

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram