Mest sålda produkter

ErgoPad redux hallux

Bauerfeind
Bauerfeind
ErgoPad redux hallux

Det ortopediska inlägget ErgoPad redux hallux ger ett utmärkt stöd vid konservativ behandling av hallux limitus och hallux rigidus - rörelsebegränsning respektive stelhet i metatarsofalangealleden.

Skoinläggen ger snabb avlastning av det ömma området. Resultatet uppnås med hjälp av en styv zon "redux", som är placerad rakt nedanför metatarsofalangealleden och som löper mot fotens ytterdel för att ge framfoten en plan position. Den styva zonen "redux" avlastar det ömma området. ErgoPad motverkar en supinationsfelställning hos framfoten. Skoinlägget kan också reducera användningen av smärtstillande läkemedel och fördröja operativa åtgärder. Det förhindrar att foten glider ur skon. 

Inlägget levereras med en styv zon till vänster eller höger i kombination med ett komplementinlägg kring den styva zonen – och vid behov självklart med styv zon på båda sidor.

Storlekar: ErgoPad redux hallux finns i storlekarna 35 till 48 och i två bredder, smal och bred modell.

 Artnr: Benämning: Delbetalning. Pris: Antal:
Välj storlek och/eller utförande ovanför för att se pris på produkten.

Tillbaka

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram