Mest sålda produkter

AchilloTrain Pro

Bauerfeind
Bauerfeind
AchilloTrain Pro

Aktivortos från Bauerfeind med hög friktionspelott. AchilloTrain Pro används vid sensmärta samt kroniska tillstånd i hälsenan och omgivande vävnader i fotleden.

Stödet har en viskoelastisk pelott med svagt proprioceptivt stimulerande noppor samt längsgående räfflor på insidan. Den kontinuerliga växlingen mellan kompression och avlastning (som vid friktionsmassage) påskyndar läkningsförloppet genom de integrerade nopporna samtidigt som de längsgående räfflorna avleder ödemvätska.

Den övre tredjedelen av senan och övergången mellan muskel och sena (samt muskelspolar) stimuleras av två vingliknande pelottutskott, vilket förbättrar muskelkoordinationen. Stödet främjar synkronisering av muskelaktivitet. Den korta stickade delen i området kring fotleden förhindrar trycksymptom. Vid behov rekommenderas en höjning av hälen med en stötdämpande hälkudde. 

Material: Ortosen är anatomiskt formstickad, vilket garanterar att den sitter bra och är bekväm att bara. Skyddet är även enkel att ta på och av tack vare stickningen med integrerade töjningszoner i skenbensområdet.

Skötselråd: Maskintvätt 40° med fintvätt, ej sköljmedel eller torktumling

Storlekar: Mät omkretsen på din fotled för att ta reda på vilken storlek på AchilloTrain Pro du behöver. Ortosen passar både höger och vänster fot.

Storlekstabell AchilloTrain ProArtnr: Benämning: Delbetalning. Pris: Antal:
Välj storlek och/eller utförande ovanför för att se pris på produkten.

Tillbaka

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram