Mest sålda produkter

Om Sportskydd.com

Med ett genuint sportintresse, men tyvärr även med tråkiga erfarenheter av skador, startade vi Sportskydd.com där du som utövare ska kunna hitta det skydd som löser ditt problem, oavsett om det gäller i förebyggande syfte eller för en redan befintlig skada.

Hos oss finns bara kända varumärken som valts ut i samarbete med specialister. Bauerfeind, McDavids, Select och Puma är några av våra varumärken.

Vi vill att du som kund ska få en enkel överblick av dina egna möjligheter att skydda dig eller ta tillvara på ditt skadeproblem. Är du osäker på vilket skydd som passar just dig? Ta en titt på skadenivåerna. De kan ge dig en fingervisning av de skydd som passar dig. Du hittar även matnyttiga råd och tips från våra specialister från Sports Medicine. I skadeskolan fyller vi på med aktuell forskning och allmän läsning som vi hoppas att du nytta av och tycker är intressant. Om du har frågor eller funderingar är det bara att kontakta oss på kundservice@sportskydd.com så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dig.

Våra specialister har gedigen erfarenhet från såväl amatör som proffsvärlden, nationella och internationella. Eller vad sägs om fotbollsspelare från La-liga, serie-A, Premier League?

Sportskydd Nordic AB. Ortopedisk Medicin i Nordmaling AB
Kungsvägen 45
914 36 Nordmaling
Org.nr: 556944-4663
E-post: kundservice@sportskydd.com

Vi är sportskydd.com

  • Michael

    Marknad/Sälj
  • Anders
    Sjukgymnast

  • Peter

    Sjukgymnast

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram