Mest sålda produkter

SKINS

SKINS kompressionskläder är framtagna för att förbättra prestation och öka återhämtning hos idrottare.

I sortimentet finns plagg för hela eller delar av kroppen. Gemensamt är att kompressionskläderna ger muskler en bättre blodgenomströmning och syresättning. Konstruktionen bygger på flera års vetenskapliga tester och forskning av idrottsläkare.

Historien bakom SKINS

I mitten på 1990-talet startade Brad Duffy, en australiensisk fysiolog och skidåkare, företaget. Han längtade tillbaka till svunna tider då han kunde prestera på max men ändå var pigg och fräsch dagen efter.

Den vetenskapliga utgångspunkten var att ökad blodcirkulation kan hjälpa kroppen att prestera bättre. Genom att linda in musklerna i en andra ”hud” (SKINS) skulle blodflödet påskyndas och vilket skulle förbättra styrka, snabbhet, uthållighet och återhämtning. Efter fem intensiva år med forskning och testning kom det första paret kompressionstights med bevisad effekt.

Hemsida: http://skins.se/

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram