Mest sålda produkter

Puma

PUMA är ett av världens ledande sportlifestyle bolag som designar och utvecklar skor, kläder och tillbehör. De har åtagit sig att arbeta på ett sätt som bidrar till världen genom att stödja kreativitet, hållbarhet och fred, och genom att hålla fast vid principerna för att vara rättvist, ärligt, ambition och kreativitet i beslut som fattas och åtgärder vidtas.

PUMA börjar i Sport och slutar i Fashion. Dess Sport Performance och etiketter Livsstil inkluderar kategorier som fotboll, löpning, motorsport, golf och segling. Sport Fashion har samarbeten med kända designer märken som Alexander McQueen, Mihara Yasuhiro och Sergio Rossi.

Den PUMA-koncernen äger varumärkena PUMA, Cobra Golf och Tretorn. Företaget, som grundades 1948, distribuerar sina produkter i mer än 120 länder, sysselsätter mer än 11.000 människor över hela världen och har huvudkontor i Herzogenaurach / Tyskland, Boston, London och Hong Kong.

Hemsida: http://www.puma.com

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram