Mest sålda produkter

POC Sports

POC är ett svenskt företag som bygger på ett starkt uppdrag, att göra allt de kan för att eventuellt rädda liv och minska konsekvenserna av olyckor, för idrottare, genom att utveckla och förnya det som personligt skydd handlar om. POC har på många sätt redan satt en ny standard när det gäller tekniska lösningar, konstruktion, materialkombinationer och teknik med patenterade lösningar för att öka graden av skydd.

Alla produkter har testats av toppidrottare. Idrottsmän som älskar att gå fullt ut men utan att lida av skärsår, blåmärken och huvudvärk, eller i värsta fall, riskera ryggen eller hjärnskada till följd av olyckor som tyvärr händer även de bästa idrottaren. Slutresultatet är en serie av lätta, högpresterande redskap som ger det ultimata skyddet mot skador tack vare överlägsen stötupptagning och penetration motstånd.

Hemsida: http://www.pocsports.com

Sjukgymnasten säger

Tejpskolan

Det finns två huvudfunktioner med tejp.

Man tejpar för att uppnå mekanisk stabilitet och för att erhålla bättre proprioception (ledsinne, balans etc).

Den mekaniska stabiliteten uppnås genom att försöka bromsa/hindra leden/muskeln från att komma i ytterlägen. Beroende på skadan/svagheten ser tejpningen olika ut.

Läs mer

//Peter Löfgren, Sjukgymnast, Norrskenskliniken

Doktorn säger

Besvär i muskelfästet på armbågens utsida är vanliga och kallas tennisarmbåge eller lateral epikondylit.

Här finns fästet för de underarmsmuskler som sträcker på fingrar och handled. De stabiliserar också handleden. Muskelfästet kan om det överbelastas bli irriterat. Orsaken är ofta repetitiva belastningar inom idrott, arbete eller fritid. Vanliga exempel är racketsporter, kassaarbete eller hemmasnickrande.

Läs mer

//Magnus Högström, Överläkare vid Sports Medicine i Umeå

Sociala medier

Sportskydd.com på Facebook   Instagram